VPLYV MESIACA V JEDNOTLIVYCH ZNAMENIACH ZVEROKRUHU

10.03.2013 12:12

MESIAC v BARANOVI
je silnejsia zenskost; chut viac ochranovat, ako byt ochranovanym, viac podnikavost, nez podriadenost.
c i t l i v o s t   je    i n s t i n k t i v n a    a vnimana celou osobnostou. Prejavuje sa prudkymi impulzmi.

MESIAC v BYKOVI
je  c i t l i v o s t    s i l n  a ,  vnimava   p a s i v n a .  Je to znamenie tvorivosti, plodnosti, spontannej lasky ku vsetkemu, co je prirodzene a jednoduche. Narodeny ma zmysel pre prirodu a krasu. Reaguje predovsetkym na podnety zmyslove a citove.

MESIAC v BLIZENCOCH
je    c i t l i v o s t    p o d r i a d e n a  merkurovskemu   u v a z o v a n i u . Prejavuje sa druznostou, v lahkom zblizovani. City su rozumove. Predvidavost usmernuje citove nadsenie. Nestalost a nervozita.

MESIAC V RAKOVI
ide o zaujatie pre zenske a materske hodnoty.  Clovek je zasneny, ma predstavivost, je romantik, plny fantazie, je tez vsak zviazany s pohodlim a bezpecim. Dolezite je detstvo.  C i t l i v o s t     sa prejavuje v   p r e d s t a v i v o s t i, moze prechadzat az do  p r e c i t l i v e l o s t i. Je treba vidiet aj nostalgiu, zmysel pre lenivost, uzkost a prilisnu necinnost.

MESIAC V LEVOVI
sa   c i t l i v o s t  stava   m e n e j   i n t u i t i v n a   a lahsie sa prejavuje. Je citlivy taky clovek taktiez na vzhlad. Potrebuje byt obdivovany, chce ziarit vznesenostou a eleganciou. Ma zmysel pre prepych, krasne veci a umenie.

MESIAC V PANNE
je   c i t l i v o s t   ovladana   r o z u m o m  a schopnostou analyzy. Hamblivost, strach z prejavov a tazkost s prijimanim nadmernych pocitov sposobuju, ze sa clovek upina na prakticke podrobnosti.

MESIAC VO VAHACH
je   c i t l i v o  s t    e s t e t i c k a    a upiera sa na zaistene rovnovahy v svojich projevoch. Hlavnymi tuzbami su schopnost kompromisu a hladanie vnutornej harmonie. Citlivost v ludskej rovine je trochu chladna a nie je dostatocne pocitovana.

MESIAC V SKORPIONOVI
je   c i t l i v o  s t    i n t u i t i v n a    a    j a s n o v i d n a .    Clovek je okuzlujuci a miluje neobvykle. Charakterizuje ju chorobna, alebo az tryzniva predstavivost, zaluba v okuzlovani ineho, alebo v tuzbe byt okuzlovany svojimi zmyslami, zmyselnost.

MESIAC V STRELCOVI
nie je   c i t l i v o s t  hlboka, je    s p o n t a n n a ,   mila. Zaluba v dobrodruzstve je sprevdzana tuzbou po pocestnosti a vernosti. Clovek tuzi po nepoznanom a po doteraz neznamych skusenostiach.  V zapornom zmysle ovplyvnuje predstavivost, predsudky a prisposobivost.

MESIAC V KOZOROZCOVI
je   c i t l i v o s t    ovplyvnena realizmom,  je vnutorna,   c h l a d n a , ako keby bola ochladzovana (vstupovala do ladovej jaskyne). Moze byt podnecovana, ale je neschopna malych pozornosti a laskavosti. Vsetko berie velmi vazne. Vela prevahy, ale tiez vela sklamania. Clovek sa moze rozvijat v spolocnosti a v politickej cinnosti.

MESIAC VO VODNAROVI
je   c i t l i  v o s t   podobna  r a d a r u ,   ktory tape dookola. Malo vnimavosti k tradicnym hodnotam, schopnost porozumiet, tiez oportunizmus. Je mozne ocakavat respektovanie nezavislosti partnera, rodicovska laska je obmedzena. Klucovym slovom je   l  a h o s t a j n o s t   ku citlivosti a klud.

MESIAC V RYBACH
je   c i t l i v o s t    i n t e n z i v n a , schopna vnemov, ponorena do prudenia pocitov. Osoby maju potrebu oddavat sa druhym, byt prospesni. Mozu byt i masochisticki, sklony k uteku do predstav.