S L N K O - urcuje o s u d cloveka pobytom v urcitu hodinu v urcitom nebeskom dome.

09.03.2013 17:55

S L N K O - urcuje o s u d cloveka pobytom v urcitu hodinu v urcitom nebeskom dome. Slnko ma pre cloveka najvacsiu dolezitost - tvori osud. V astrologii je zjednodusene povedane nebo rozdelene akoby na 12 poli - "domov" - je to rozdelovanie rovnika na 12 dielov, ktore pocitame z vychodneho bodu miesta nasho narodenia. Kazde z tychto poli ma svoj vyznam. Presne vypocty su velmi zlozite, zjednodusene, zakladne usporiadnie je to velmi priblizne takto:

1. dom: A S C E N D E N T - znamenie Baran - trvala adresa: Marsu - hodina dna, ked je v nom Slnko: 4:00 - 6:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Osobny zjav, znaky charakteru, temperament.

2. dom: - znamenie Byk - trvala adresa: Venuse - hodina dna, ked je v nom Slnko: 2:00 - 4:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Financie, majetok, podnikanie.

3. dom: - znamenie Blizenci - trvala adresa: Merkur - hodina dna, ked je v nom Slnko: 24:00 - 2:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Sturdia a schopnosti. Dokumenty a pisanie. Surodenci a vztah vlastnika horoskopu k nim.

4. dom: P O L N O C NA OBLOHE - znamenie Rak - trvala adresa: Mesiaca - hodina dna, ked je v nom Slnko: 22:00 - 24:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Domaci zivot. Zaradenie sa do rodiny. Otec a vztah vlastnika horoskopu k nemu.

5. dom: - znamenie Lev - trvala adresa: Slnka - hodina dna, ked je v nom Slnko: 20:00 - 22:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Mislostne zazitky. Zabava a radosti. Divadlo a spolocnost. Spekulacie. Deti.

6. dom: - znamenie Panna - trvala adresa: Merkura - hodina dna, ked je v nom Slnko: 18:00 - 20:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Choroby. Vztah vlastnika horoskopu k ludom v nizsom postaveni (podriadenym).

7. dom: D E S C E N D E N T - znamenie Vahy - trvala adresa: Venuse - hodina dna, ked je v nom Slnko: 16:00 - 18:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Dom manzelstva. Spolocnici a spolupracovnici. Verejni nepriatelia, procesy.

8. dom: - znamenie Skorpiona - trvala adresa: Mars, Pluto - hodina dna, ked je v nom Slnko: 14:00 - 16:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Dom zomrelych -smrti. Dedicstva a podielnikov.

9. dom: - znamenie Strelca - trvala adresa: Jupitera - hodina dna, ked je v nom Slnko: 12:00 - 14:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Filozofia a nabozenstvo. Vychova. Cesty a vztahy k zahraniciu. Publikacie. Tvoj vztah k pribuznym, ktori sa privydali, prizenili.

10. dom: P O L U D N I E NA OBLOHE- BRANA NEBIES - znamenie Kozorozca - trvala adresa: Saturnu - hodina dna, ked je v nom Slnko: 10:00 - 12:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Verejnost. Povolanie, zamestnanie. Cest a uznanie. Osoby s vysokym postavenim. Nadriadeni a tvoj vztah k nim.

11. dom: - znamenie Vodnara - trvala adresa: Uran, Saturn - hodina dna, ked je v nom Slnko: 8:00 - 10:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Priatelske vztahy. Priaznivci. Priania a ocakavania.

12. dom: - znamenie Ryby - trvala adresa: Neptun, Jupiter - hodina dna, ked je v nom Slnko: 6:00 - 8:00 hod. - sfera ludskeho zivota: Tajni nepriatelia. Osamotenost. Obmedzenia alebo dlhsi pobyt v nemocnici. Odlucenost. Spytovanie svedomia.

Vsetky planety maju adresu v dvoch znameniach, len "nebeske svetla" Slnko a Mesiac maju adresu len v jednom znameni: Slnko v Levovi a Mesiac v Rakovi.

Planety, okrem toho, ze maju trvalu adresu v domoch su v neustalom pohybe, vykonavaju svoj obeh okolo Slnka v roznom case. Niektore maju obeh rychly (Mesiac, Merkur),ine pomaly (Neptun, Uran). Tym sa stava, ze niektore sa zdrzuju v jednom stupni zverokruhu niekolko hodin, ine niekolko dni,ci tyzdnov, rokov. Stupen zverokruhu, v ktorom sa nachadzaju v momente narodenia zvlast ovplyvnuju. Kedze su planety v neustalom pohybe, stava sa, ze do jedneho stupna zverokruhu prichadza niekolko planet rozneho charakteru naraz - v tychto dnoch sa ich vplyv miesa, rusi a vznikaju nove smery a udalosti v zivote cloveka a je potrebne zvysit svoju opatrnost... Ak sa priblizuje niektora hviezda, Slnko alebo Mesiac ku hviezde, v ktorom znameni ste sa narodili, mozeme tak presne vediet, co nas v tejto dobe bude ocakavat a tiez sa mozeme vyvarovat vsetkeho zleho - to je uloha horoskopu - indikovat priaznive aj nepriaznive obdobia v zivote a lepsie chapat svoj osud....